Плевнелиев води Елена Петрова в Рим за 24 май

Плевнелиев води Елена Петрова в Рим за 24 май
Актрисата Елена Петрова е част от българската делегация начело с Росен Плевнелиев, която ще посети Рим за 24 май. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Актрисата Елена Петрова е в състава на официалната българска делегация, която ще посети Рим по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Делегацията ще ръководи президентът на България Росен Плевнелиев, съобщиха от правителствената пресслужба.

В делегацията ще бъдат включени представители на Администрацията на президента, заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов, министрите Лиляна Павлова и Мирослав Найденов.

Заедно с политическите фигури за столицата на Италия Рим ще заминат деятели на културата, образованието и науката.

Освен актрисата Елена Петрова в делегацията участват директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Павел Васев, продуцентът Матей Константинов, художникът Емил Стойчев, университетските преподаватели проф. Николай Витанов, проф. Цочо Бояджиев, доц. Анна Бакалова, гл. ас. Венелин Кожухаров.

В програмата на българската делегация са включени поклонение и молебен на гроба на Св. Кирил в базиликата „Сан Клементе“, полагане на венци на исторически места в Рим, свързани с делото на светите братя Кирил и Методий и с българската история.

Предвижда се аудиенция при главата на Римокатолическата църква папа Бенедикт XVI.

#Рим #Италия #24 май #Росен Плевнелиев #Елена Петрова #делегация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »