В Африка вече ще имат единни електронни паспорти

В Африка вече ще имат единни електронни паспорти
БГНЕС
A A+ A++ A

В Руанда в неделя бе представен образец на африкански електронен паспорт. С него жителите на континента биха могли в бъдеще да се придвижват свободно в Африка. В столицата на Руанда - Кигали - започна работа поредната среща на върха на Африканския съюз. В нея участват държавни и правителствени лидери на над 50 страни. Очаква се именно те да са първите притежатели на новите паспорти.

Предвижда се привилегията веднага да стане достъпна и за външните министри, както и за постоянните представители на страните в Африканския съюз. С новите паспорти се очаква до 2020 година да се премахнат визите между държавите в Африка, както и значително да се ускори процесът на интеграция, включително с облекчаване на движението на стоки и услуги. Проектът, който включва издаването на новите електронни паспорти, е важна част от големия план за действие на Африканския съюз под името „Дневен ред 2063”.

Това е глобална стратегия, която би трябвало да осигури използването на потенциала на Африка за благополучието на африканците. Сега африканските страни трябва да ратифицират протоколите и да приемат необходимите закони, които ще им позволят да пристъпят към масово издаване на африканските електронни паспорти. Африканският съюз е най-голямата междуправителствена организация в Африка.

#Руанда #Африка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници