НАП и МВР обещаха да патрулират по Черноморието до края на сезона

НАП и МВР обещаха да патрулират по Черноморието до края на сезона
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

За пръв път през тази година в курортните места по крайбрежието ще патрулират съвместни екипи на МВР и НАП, облечени с униформено облекло, информират от пресцентъра на вътрешното министерство.

Ролята на тези съвместни екипи е да наблюдават търговската дейност, да следят за нелегални обекти и да съдействат на туристите при нужда. Патрулните двойки ще подпомагат също и екипите, ангажирани с дистанционното наблюдение на касовите апарати чрез компютърната система на НАП, ще сигнализират и за нелегални търговски обекти.

30 000 проверки ще бъдат извършени до края на летния сезон по Черноморското крайбрежие. Основната цел на предприетите съвместни действия е промяна в поведението на търговците по Черноморието. Независимо от новия подход, проверяващи инспектори без униформи ще продължат да правят контролни покупки и открити наблюдения в рамките на дни или седмици в обекти, определени като рискови.

От началото на юли месец звеното за фискален контрол на НАП извършва пълен контрол на движението на хранителни стоки, алкохол, цигари и напитки в населените места и курортите по Черноморието.

На специално създадени контролни пунктове се следи движението на леки, лекотоварни и товарни автомобили, които зареждат хотели, ресторанти и заведения. При проверките се изискват фактури и документи за произход на стоките, следи се и за отчитането на продуктите при техните получатели.

Сигнал за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки може да подаде всеки гражданин на телефона на НАП 0700 18 700 при гарантирана анонимност

#Черноморие #НАП #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »