Инвестиционни проекти за 100 млн. евро договарят България и Катар

Инвестиционни проекти за 100 млн. евро договарят България и Катар
Министър-председателят на Катар шейх Хамад бин Джасем ал Тани (вдясно) идва на посещение на българския си колега Бойко Борисов (вляво) на 17 май. Снимка: МС
A A+ A++ A

България и Катар ще осъществят инвестиционни проекти с първоначален размер от 100 млн. евро в рамките на година според рамковото споразумение, одобрено на правителственото заседание във вторник.

С проекта двете страни се договарят да насърчават инвестициите на парични потоци помежду им, да инвестират в проекти, заедно и поотделно, да подпомагат инвестициите на институции и компании от различни сектори, съобщиха от правителствената информационна служба.

Очаква се документите да бъдат подписани на 17 май 2012 г. в рамките на официалното посещение в България на министър-председателя на Катар шейх Хамад бин Джасем ал Тани.

Споразумението регламентира сътрудничество в областта на инвестициите в недвижими имоти с компанията „Катари диар“, както и в туризма и хотелиерството с „Катара Хоспиталити“.

По проекти в минния отрасъл България предоставя на „Катар Майнинг Къмпъни“ (Qatar Mining Company) право за извършване на финансови, правни, технически, търговски и всички други необходими проучвания с цел катарската държавна компания да оцени приложимостта и годността на предложените проекти за инвестиции в минното ни дело.

Кабинетът одобри и проект на междуправителствена спогодба за сътрудничество в областта на културата и здравеопазването.

#здравеопазване #култура #хотелиерство #туризъм #инвестиции #Катар #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »