Критично остава състоянието на двете българки, ранени при катастрофата в Испания

Критично остава състоянието на двете българки, ранени при катастрофата в Испания
Снимка: под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Критично остава състоянието на две българки, които пострадаха при катастрофа в Испания. Припомняме, че на 14 юли докато група от 11 жени се прибираше от работа с бус в Испания, при качване на магистрала возилото им бе пометено от камион. В резултата на това, от 11 души, които са пътуваха в буса, 6 души бяха ранени и откарани в болница, а три жени, всичките от Неделино, починаха. Няколко часа по-късно, почина и една от настанените в болница жени.

На командно дишане, в тежко състояние е Фанка Бодурова от златоградското село Старцево. За живота й се борят медиците в болницата в Авила. 50-годишната Нешка Годумова от Неделино, която е в болницата в Саламанка, също е в критично състояние. Жената е с черепно-мозъчна травма и се налага операция, която обаче се планира след като се стабилизира състоянието й.

В момента текат следствени действия за причините за инцидента. "Не е потвърдено, но най-вероятно нашият бус е засякъл ТИР-а, излизайки от второстепенния път и отнемайки предимството на тежкотоварната кола, блъснат е отзад", каза кметът на Неделино Боян Кехайов.

#критично състояние #българки #катастрофа #Испания #работа #бус #Неделино #медици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »