България отбелязва 100 г. от Балканските войни с пари от върнати бонуси

България отбелязва 100 г. от Балканските войни с пари от върнати бонуси
Сумата от 600 000 лв. ще бъде предоставена на МО и МВнР с решение на Министерския съвет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

100-годишнината от Балканските войни ще бъде отбелязана със средства от възстановените бонуси, върнати от членовете на политическите кабинети.

Сумата от 600 000 лв. ще бъде предоставена на Министерския съвет, Министерството на отбраната и Министерството на външните работи за организирането и провеждането на кампанията за юбилея с решение на Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Средствата ще се използват приоритетно за ремонт и възстановяване на паметници на загиналите във войните, за организиране на изложби, възстановяване на исторически документи, научни конференции и др.

Министерството на отбраната ще организира изработването на юбилеен награден знак „100 години от Балканските войни“, провеждане на тържествени митинги и зари-проверки, отпечатване на юбилейни издания, международна конференция, изготвяне на списъци на загиналите български военнослужещи през Балканските войни, ремонти на паметници.

МВнР ще издаде книга и ще подготви изложба за участниците от Македония в Македоно-Одринското опълчение, което е било редовна част от българската армия през 1912 г., и ще организира издирване на гробове на загинали български военни на територията на Република Македония.

#Балкански войни #Министерски съвет #Министерство на отбраната #Министерство на външните работи #МС #МО #МВнР #бонуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »