Борисов: Президентските избори ще покажат вот на доверие или недоверие

Борисов: Президентските избори ще покажат вот на доверие или недоверие
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

За промени в кабинета може да се говори, ако ГЕРБ и коалиционните партньори се представят добре на президентските избори. Това каза в Бургас премиерът Бойко Борисов във връзка с възможността за евентуални смени на министри, предава Дарик.

По думите на министър-председателя, ако ГЕРБ и коалиционните партньори се провалят на президентските избори и отчетат слаб вот, то ще бъдат проведени предсрочни избори. По този въпрос Борисов обяви, че е провел разговори с лидерите на Патриотичния фронт и Реформаторския блок.

"Ако президентската власт имаше повече отговорности от премиерската, щях да се кандидатирам. Много пъти и много ясно съм заявил, че съм поел ангажимент към коалиционните ни партньори и възприемам като дезертьорство участието си в изборите за държавен глава. Няма да е честно нито към партньорите, нито към хората, които в този труден свят са ми дали доверие", заяви Борисов.

По думите му, президентските избори ще бъдат своеобразен вот на доверие или недоверие - ако партиите от ГЕРБ, РБ, ПФ се представят добре на тях и решат да оптимизират правителството, ще го направят след разговори по между си. Ако обаче представянето е лошо, нямат право да бъдат управляваща партия или коалиция.

„Правим предсрочни избори веднага и ако има преформатиране на политическото пространство - идват тези, които са заслужили", категоричен беше Борисов.

#премиер #Бойко Борисов #ГЕРБ #избори #президент #вот #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"