Най-голямото българско знаме вече се вее в Рожен

Най-голямото българско знаме вече се вее в Рожен
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Рожен в очакване на хиляди гости от страната и чужбина за традиционния събор, който започва в петък. Вече е разпънат най-големият български трибагреник, съобщава Нова телевизия.

Той е с широчина 26 метра и дължина - 300 метра Тежи 750 кг, а с конструкцията, върху която е навит, е повече от тон. За направата му са използвани 54 топа плат и 45 км конци. Въпреки внушителните размери обаче, оказва се, било по-сложно знамето да се навие, отколкото да се ушие.

И докато производителите на гигантското знаме следят отблизо какво се случва с него, от другата страна на поляната търговците са вече в бойна готовност.

Тази година съборът очаква над 350 000 души. Хотелите и къщите за гости в подножието на върха са почти изцяло заети. Това обаче съвсем не притеснява пребиваващите по поляните, защото те разпънаха палатки.

За да се избегнат километрични задръствания и тази година, проходът Рожен ще бъде затворен. Осигурени са обходни маршрути и по 15 автобуса от междуградския транспорт, които ще преминават през района на всеки час.

#Рожен #знаме #събор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »