Бойко Борисов: Кадиев не е в час, кучетата ми са три, а не едно

Бойко Борисов: Кадиев не е в час, кучетата ми са три, а не едно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Колко кучета и къщи има премиерът, защо е на път да се откаже от пушенето на пури, за "фрапантната глупост" на съда по неговия казус срещу Волен Сидеров - покрай актуалните политически теми в страната премиерът Бойко Борисов коментира в сутрешния блок на Би Ти Ви и други въпроси, поставени му от водещия.

От думите му се разбра, например, че е на път да се откаже от пушенето на пури. Причина за това е упрекът на независимия депутат Георги Кадиев по БНТ снощи, че пушел по три пури на ден, всяка от които струвала по 100 лева.

"Бил съм върл враг на тютюнопушенето толкова години, гонил съм хора от отбора ми по карате заради цигара...", обяви той. "И сега като ми броят и пурите, това със сигурност ще ме откаже от пурите", коментира Борисов.

В отговор на упреци от същия депутат, че не е декларирал в пълнота притежаваните от него вещи и имоти, премиерът обясни, че от доста години заема постове, които предполагат да ползва служебна кола и това обезсмисля да има собствена, а кучетата му били три, а не едно, както смятал Кадиев. Освен това имал само една къща - тази в Банкя, която построил, преди да заема висши държавни постове. "В нея живея, в нея ще умра", заключи Борисов и предложи да подари на депутата предполаганите от него вещи и имоти.

"Ако знае да имам някъде кола, къща, сметка, му я подарявам на Кадиев", заяви премиерът.

Ситуацията около въпроса с демилитаризацията на Черно море министър-председателят сравни с пиеса в театъра, където, ако имало окачена на стената пушка, тя щяла да гръмне до края на представлението. "Нашият интерес е Черно море да стане транспортен коридор от Азия. Да добиваме газ, петрол." Той обясни и че е по-правилно думата демилитаризация да се замени със "струпване на оръжия", защото първото би означавало флотилиите на съответните държави да се пребазират, което в случая с България означавало флотът да се докара на Перловската река, което нямало как да стане.

Премиерът нарече "фрапантна глупост" решението на съда по делото му за обида срещу Волен Сидеров, по което искът е за 300 хил. лв., а присъдата за 3 хил. лв. В резултат премиерът ще трябва да плати такси на стойност 35 хил. лв. "По-фрапантна глупост не може да се измисли - да осъдиш някой за престъпление и да получи 3 хил. лв. наказание, а този, който е осъдил, да плати 35 хил. лв., е, това не мога да го проумея. Радвам се, че от деветте съдии шест са давали наказания от по 90 хил., 180 хил. лв. Сиреч, оценили са вредата, която ми е нанесъл. Последните трима са преценили, че не съм луд и увреден, клеветата не ме е направила да ходя накриво."

На въпрос какви подаръци е получил на рождения си ден в средата на юни Борисов каза, че изобщо не помни, защото по принцип не го празнувал. "Даже гледам да ме няма. Ако сте на мястото на моите колеги, шефът ти да има рожден ден, да не го поздравиш, да не му дадеш една китка, не е някак си... Аз като имат рожден ден за мен е лесно - обаждам се, пращам букет, ако е жена, а при мен - вперен погледът и затова гледам да не давам повод..."

"Добре е, играе си. Какво да му купувам? Обича, като дойде, да му дрънчи щангата. Там се смее най-много", разказа за внучето си Борисов.

 

#Бойко Борисов #Георги Кадиев #кола #кучета #къща #съд #решение #Волен Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »