ВМЗ ще плати задълженията на Сопот

ВМЗ ще плати задълженията на Сопот
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ВМЗ подписа финансово споразумение с общините Карлово и Сопот за авансово погасяване на задълженията си за местни данъци и такси за следващата 2017 г.

Сумата от 270 хиляди лева обаче ще бъде преведена на Община Карлово, която е собственик на Регионалното депо за твърди битови отпадъци и на която Сопот не се е издължавал през последните пет години, съобщи БНР.

"ВМЗ за пореден път доказа, че е значим социален фактор в региона", подчертаха при подписването на споразумението кметовете на Карлово и Сопот Емил Кабаиванов и Деян Дойнов. От ръководството на предприятието увериха, че то е стабилно, преди месец са подписани и три нови договора с много добри параметри.

Изпълнителният директор Иван Гецов подчерта, че продължават новите назначения в дружеството, заради увеличения обем на производството. До края на годината ще бъдат наети още 400 работници и служители. „Удовлетворени сме от факта, че във ВМЗ вече кандидатстват и инженерни кадри с необходимите ни специалности и подготовка, в ход е също и стажантската програма, подчерта Гецов.

Изпълнителният директор съобщи още, че са погасени предсрочно 5 млн. евро по отпусната преди 10 години кредитна линия. По думите му така ще бъдат вдигнати ипотеките, наложени върху недвижими имоти, собственост на оръжейницата, ще падне и залогът на машини, съоръжения и оборудване, а по този начин допълнително ще се освободят производствени мощности в Инструменталния завод на предприятието, необходими, за да се изпълняват поръчките в срок.

#ВМЗ #общини #Карлово #Сопот #задължения #дълг #местни данъци и такси #предприятие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »