Корнелия Нинова: Г-н Борисов, давам ви 48 часа да се кандидатирате! Иначе само дуете перки!

Корнелия Нинова: Г-н Борисов, давам ви 48 часа да се кандидатирате! Иначе само дуете перки!
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова прие хвърлената ръкавица от премиера Бойко Борисов за лидерска битка на президентския вот и му отвърна с ултиматум.

"Господин Борисов, давам ви 48 часа да обявите личната си кандидатура за президент на България!", отвърна на Борисов Нинова.

Тя уточни, че ако лидерът на ГЕРБ приеме условието в срока, посочен от нея, ще свика веднага заседание Националния съвет на столетницата за издигане на номинацията й.

"Ако го направите, веднага свиквам Национален съвет на БСП, искам номинацията на партията за моето име. Ще Ви дам тази битка и ще разговаряме в нощта на изборите кой кой е", обеща още соцлидерката.

Иначе щяла да счита, че премиер се страхува от нея.

"Ако не го направите, ще считам, че просто дуете перки и ви е страх!"

Заканата й предизвика бурна реакция в кулоарите и направо засенчи казаното по-рано, което всъщност беше водеща тема на брифинга.

А именно - социалистите са внесли проекторешение за демилитаризирането на Черно море.

От коментара на Нинова и Ангел Найденов се разбра, че те са наясно с термина демилитаризация, означаващ и закриване на военноморския флот. Соцлидерка обаче иронизира премиера, че след като той го е употребил, би трябвало да е най-добре осведомен и да знае.

От БСП са категорични, че разнобоят в приказките и ангажиментите на министрите на отбраната и външните работи заедно с президента пред НАТО, които драстично се разминават с изказаната теза на министър-председателя, могат да се тълкуват по два начина.

Или министрите поемат ангажимент, за който шефът им не знае, което е лошо, защото би означавало, че Борисов не ги владее, или пък просто играят на доброто и лошото ченге, стана ясно от думите на Корнелия Нинова.

Тя предрече, че депутатите на ГЕРБ ще гласуват против и за проекторешението за отмяна на мораториума за АЕЦ "Белене", и за демилитаризацията на Черно море. По думите й, изказванията на премиера в полза на обратните тези просто показвали, че "Бойко Борисов си играе на популизъм" малко преди избори.

 

 

#Корнелия Нинова #Бойко Борисов #Ангел Найденов #БСП #НАТО #Белене #Черно море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници