СДС решава съдбата на „Синята коалиция“

СДС решава съдбата на „Синята коалиция“
Лидерът на сините Мартин Димитров изрази готовност за оставка, ако не бъде одобрена коалицията с партията на Иван Костов. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Националният съвет на СДС решава дали да продължи участието на партията в „Синята коалиция“ за парламентарните избори и евровота догодина.

Заседанието на сините се провежда в Пловдив, предаде Дарик радио.

През изминалите седмици работни екипи от двете партии преговаряха за условията по споразумението.

Софийската организация на сините е срещу препотвърждаването на обединението с ДСБ. За самостоятелно участие на изборите догодина се обяви и председателят на предизборния щаб на партията Борис Марков.

Лидерът на сините Мартин Димитров обаче изрази готовност за оставка, ако не бъде одобрена коалицията с партията на Иван Костов.

„Ако не се приеме „Синята коалиция“, аз нямам намерение да оставам лидер на СДС, защото не може три години да се обединява тази десница, да се работи в тази посока, после да се отиде към разединение“, каза Димитров.

„Защото трябва човек да вярва в това, което прави, т.е. ако се вземе решение за самостоятелно явяване, трябва да се изберат лидери измежду хората, които вярват, че това е най-добрият вариант за СДС. Не можеш да работиш за нещо, в което не си твърдо убеден. Затова искам отсега хората да знаят: аз съм категорично за „Синя коалиция“, но забележете, и за нейното разширяване,  в противен случай трябва да си избират измежду Иван Сотиров, Борис Марков“, обясни още той.

Демократи за силна България заявиха, че имат готовност за самостоятелно явяване, но са категорично „за“ съюзът да продължи.

#СДС #Синята коалиция #ДСБ #Демократи за силна България #Мартин Димитров #Иван Костов #избори #Пловдив #Иван Сотиров #Борис Марков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"