Георги Кадиев: Има ли някой, който да вярва, че премиерът има 150 хил. лв. на влог и едно куче

Георги Кадиев: Има ли някой, който да вярва, че премиерът има 150 хил. лв. на влог и едно куче
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има ли някой в България, който да вярва, че премиерът, който през последните години е бил главен секретар на МВР, кмет на София, премиер шест години – все дейности с голям корупционен потенциал, има една къща в Банкя, 150 хил. лв. на влог и едно куче.

Това каза депутатът и лидер на партия „Нормална държава“ Георги Кадиев в ефира на bTV. Той се възползва от правото си на реплика, след като миналата седмица депутатът от ГЕРБ Методи Андреев допусна, че конфликтът между Кадиев и бившия шеф на АЕЦ „Козлодуй“ Димитър Ангелов е плод на лични взаимоотношения.

Методиев каза още, че може да има сигнали до комисията по корупция и конфликт на интереси срещу Кадиев и спомена за самоизточване на фирми и укриване на данъци.

"Приемам това не толкова като атака към мен, колкото към кампанията, която ние, като партия, предприехме за борба с корупцията. Най-лесният начин да саботираш тази кампания е като саботираш флагмана ѝ", каза Кадиев.

Според него изказванията на Андреев са свързани с участие на двамата в друго предаване, където Кадиев накарал депутата на ГЕРБ да признае, че не вярва „премиерът на най-корумпираната държава в Източна Европа“ Бойко Борисов да има само 17 хил. лв. депозит, както се твърди, че е декларирал.

Ако от някъде трябва да започне борбата срещу корупцията, то трябва да е с проверка на такива данни, като декларираните от Борисов, добави Георги Кадиев. Той също така отрече обвиненията на Андреев, че има протекции над бизнеса на съпругата му, заради това, че е политик.

На обвинението за дадени 15,435 млн. лв. за външни услуги за 2013 г., чрез които се източва фирмата и намалява печалбата, Кадиев отговори: „Външни услуги може да е всичко, в случая са т. нар. такса пренос, такса достъп и капацитети, които всеки енергиен търговец плаща на държавното дружество „Електроенергиен системен оператор“. "Да сте чували частна фирма да си намалява данъците като плаща данъци на държавата?“, попита Кадиев.

#Георги Кадиев #Бойко Борисов #Методи Андреев #корупция #ГЕРБ #АЕЦ Козлодуй #бизнес #конфликт на интереси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »