Тереза Мей наследява Камерън на премиерския пост във Великобритания

Тереза Мей наследява Камерън на премиерския пост във Великобритания
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър на Великобритания Тереза Мей днес наследява Дейвид Камерън на поста министър-председател. Това стана възможно, след като в понеделник и последният й конкурент за мястото - зам.-министърът на енергетиката Андреа Ледсъм - се отказа от надпреварата.

Днес Камерън за последно ще отговаря на въпроси в Камарата на общините като премиер, след което по-късно през деня трябва да депозира оставката си пред кралица Елизабет Втора. След това Мей трябва официално да встъпи длъжност.

Дотук се стигна, след като на референдума за бъдещето на Обединеното кралство в ЕС британците избраха Брекзит. Непосредствено след това Камерън, който оглавяваше кампанията за оставане в общността, обяви, че подава оставка.

Очакваше се процедурата по намиране на негов заместник в Консервативната партия да отнеме няколко месеца и да приключи в началото на септември. Това обаче не се наложи, след като конкурентите на Мей отпаднаха в ранния етап от надпреварата, а единственият друг останал претендент - Андреа Ледсъм - се отказа от битката в понеделник.

Въпреки че Тереза Мей подкрепяше кампанията за оставане в ЕС, тя заяви, че ще уважи решението на избирателите. 

 

#Тереза Мей #Дейвид Камерън #Великобритания #министър председател #ЕС #Кралица Елизабет Втора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници