Евентуалният вице на Тръмп допуска, че "Ислямска държава "ще завладеее САЩ

Евентуалният вице на Тръмп допуска, че "Ислямска държава "ще завладеее САЩ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Един от основните претенденти за поста вице на Доналд Тръмп, ако последният влезе в Белия дом, допуска, че радикални ислямисти могат да завладеят континенталната територия на САЩ. И той знае каква ще стане тогава Америка", пишат Пол Маклири и Дан де Луис във Foreign Policy.

"Убеден съм, че ако не осъзнаем нуждата от бърза реакция, в края на краищата ще ни победят, потиснат и унищожат (ислямистите) - пише в книгата генерал-лейтенантът от резерва Майкъл Флин. - Без съмнение, те са решени да ни победят и да ни изпият кръвта".

"Флин и съавторът му Макъл Ледин (хард неоконсерватор, който е за война с Иран и още няколко близкоизточни режими след 11 септември) твърдят, че радикалните ислямисти вече действат в САЩ, за да създадат ислямска държава тук, при нас, в страната ни", за да създадат правния и културен фундамент, на който се основава шериатът", пише в статията.

"Ще живеем така, какво сега живеят нещастните жители на халифата или потисканите граждани на Ислямска република Иран: в тоталитарна страна по жестоките на правила на най-крайната версия на шериата", е цитиран Флин.

"Трудно е да се вярва, че тези мелодраматични прогнози са излезли изпод клавиатурата на тризвезден генерал, който до края на 2014 г. е ръководил разузнавателното управление на МО на САЩ, а преди това - секретно разузнавателно подразделение на обединеното командване на специалните операции в Афганистан и Ирак", пишат журналистите. Флин има славата на новатор, който не се плашел да съобщава лошите новини за отбранителните способности на САЩ и качеството на разузнавателните данни, които получава страната.

"Кариерата на Флин претърпява неочакван обрат, когато администрацията на Обама го уволнява през 2014 г., след като предизвикал и загубил административна война за власт. Тогава Флин подписва договор с тв компанията RT, известна преди като Russia Today - англоезична новинарска организация, която прокарва пропутински и промосковски възгледи, представяйки ги за обективни новини".

"През декември Флин дори е посетил Москва, за да участва в честването на десетгодишния юбилей на RT. Там той седял на централно място на масата - през два стола от Путин. Поразителна промяна в съдбата на човек, който само преди година е бил един от висшите офицери в американското разузнаване", отбелязват авторите.

#Доналд Тръмп #ислямисти #САЩ #джихад #шериат #ислямска държава #Афганистан #Ирак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници