Некоректните наематели ще губят правото да ползват държавни жилища

Некоректните наематели ще губят правото да ползват държавни жилища
Снимка: под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Некоректни наематели на държавни жилища ще губят правото занапред да използват ведомствени квартири. Това става възможно, след като правителството одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост.

Правото за настаняване във ведомствени жилища ще се губи при прекратени по вина на наемателите отношения с държавата или ако в миналото те са били некоректни. Промените предвиждат също във ведомствени жилища да се настаняват и отговарящите на изискванията кандидати, независимо от броя на членовете на семейството им.

Това ще се прави само ако няма кандидати за държавно жилище, които да отговарят на изискванията за брой членове на семейството. В тези случаи наемната цена ще се удвоява не за цялото жилище, а само за жилищното помещение или помещения с най-голяма площ, с които се надхвърлят изискванията.

Настанените по този критерий в държавни жилища хора няма да могат да ги закупят, ако към датата на молбата за покупка не са налице изискваните условия, определящи в какво жилище се настаняват семейства с даден брой членове.

Правителствената информационна служба отбелязва, че целта на промените е да се защити държавният интерес при отдаването под наем на ведомствени жилища.

 

#наемател #кандидат #наем #ведомствени жилища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници