Шефът на Националната служба за охрана подаде оставка

Шефът на Националната служба за охрана подаде оставка
Още в началото на март т.г. стана ясно, че предстоят рокади по върховете на Националната служба за охрана. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) генерал-лейтенант Димитър Димитров е депозирал оставката си пред президента Росен Плевнелиев, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

По лични причини ген. Димитров желае да бъде освободен от длъжност и от военна служба. Оставката на Димитров е приета от държавния глава.

До назначаването на нов директор на Националната служба за охрана длъжността ще изпълнява бригаден генерал Тодор Николаев Коджейков, настоящ зам.-началник на службата.

Още в началото на март т.г. стана ясно, че предстоят рокади по върховете на Националната служба за охрана. Очакваше се ген. Димитър Димитров да бъде освободен, тъй като званието му е по-високо от допустимото за поста – генерал-майор.

Разминаването се получи, след като на 23 февруари кабинетът утвърди длъжностите във Въоръжените сили, НСО и разузнаването. Именно там бе записано, че шефът на държавните гардове трябва да е максимум генерал-майор.

Димитър Димитров оглави НСО през 2007 г., когато зае поста на Румен Миланов. Преди това той беше зам.-началник на службата, припомня Дарик.

Бригаден генерал Тодор Коджейков се грижи от години за сигурността на премиера Бойко Борисов. През 2009 г. той стана зам.-шеф на службата. Охраната на Бойко Борисов пое през 2006 г., когато той стана кмет на София. Като лейтенант той охранява президента Желю Желев. По-късно и Петър Стоянов. Пет години работи и в сектор „Делегации и гости“, който се занимава с държавните мероприятия и визитите на чужди делегации.

#Национална служба за охрана #НСО #Димитър Димитров #оставка #президент #Росен Плевнелиев #Румен Миланов #София #Желю Желев #Петър Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници