БСП и АБВ за първи път на преговори от 2 години - нямат обща президентска кандидатура

БСП и АБВ за първи път на преговори от 2 години - нямат обща президентска кандидатура
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП и АБВ седнаха на масата на преговорите за общ кандидат за президент. От двете страни си стиснаха ръцете за политиките, които институцията трябва да има, но дали ще се явят обединени наесен ще зависи от кандидата. А имена на първата среща не са обсъждани, предстояло това да се случи следващия път. След тези разговори от БСП проведоха такива и с "Движение 21", но отново без конкретен резултат.

След продължилите час разговори лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че има консенсус по три въпроса - моделът на ГЕРБ в президентската институция трябва да бъде премахнат, мандатът на Росен Плевневиев е провал, както и какъв трябва да е профилът на бъдещия държавен глава, а именно да води външна политика в интерес на България, да е обединител и да е социално ангажиран.

Най-важната тема обаче - името на евентуален общ кандидат, така и не е била обсъдена. А от АБВ дадоха заявка, че именно това ще е залогът дали да бъдат заедно на изборите. 
"Разбрахме се така - в момента в БСП вървят конференциите и номинациите на конкретни имена. АБВ имат своите процедури за номинации на конкретни имена. Когато този процес свърши в двете партии, сядаме на втори разговор и вече обсъждаме имената на кандидатите за президент и вицепрезидент", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

#АБВ #БСП #преговори #президент #кандидат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници