Обявиха Братя Галеви за международно издирване

Обявиха Братя Галеви за международно издирване
На 9 май Ангел Христов (вляво) и Пламен Галев (вдясно) бяха обявени за общодържавно издирване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Осъдените за рекет бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като „Братя Галеви" са обявени за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред журналисти.

„Оттук нататък продължаваме това, което сме правили винаги, когато изпаднем в подобна ситуация, да се задейства механизмът, с който започва издирването на определени лица, които трябва да бъдат приведени в местата за лишаване от свобода и да изтърпят своите наказания", каза още Цветанов, цитиран от „Фокус".

Нямаме официални данни, че Братя Галеви са напуснали страната, допълни министърът. В момента е задействан механизмът за залавянето им, каквато в подобни случаи е практиката, посочи той.

Той беше категоричен, че МВР и прокуратурата са си свършили работата по отношение на Братя Галеви. При положение, че има отсъдени присъди на три инстанции, означава, че доказателствата са били годни, категоричен бе Цветанов, предаде БГНЕС.

В секцията за издирване в сайта на Интерпол все още не са качени снимки и информация за Братя Галеви.

По-рано главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви пред БНР, че МВР е последната институция, която има отношение по темата.

„А ако знаех къде са Галеви, щях да изпратя колегите си да ги задържат. Главният прокурор и министърът на правосъдието направиха коментар вече по темата. Имаме проблем в закона, законова вратичка и може би липса на гъвкавост в съдебната власт", подчерта главният секретар, цитиран от БГНЕС.

Вече стана ясно, че тъй като Върховният касационен съд (ВКС) произнася присъдата си не в присъствието на подсъдимите в съдебната зала, е нямало как двамата да бъдат арестувани.

Преди дни обаче премиерът Бойко Борисов се закани, че рано или късно дупнишките бизнесмени ще бъдат задържани.

#Пламен Галев #Ангел Христов #братя Галеви #Интерпол #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #МВР #Калин Георгиев #главен секретар на МВР #Върховният касационен съд #ВКС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници