Котаракът Лари запази работата си на Даунинг Стрийт дори след Камерън

Котаракът Лари запази работата си на Даунинг Стрийт дори след Камерън
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Котаракът Лари ще запази службата си на"Даунинг стрийт" 10, след като ДейвидКамерън си тръгне и ще остане да живее там с новия министър-председател Тереза Мей, съобщи в. "Ивнинг стандард".

"Той е котарак на държавен служител и не принадлежи на семейство Камерън. Ще остане", каза говорителка на канцеларията на правителството.

В неофициален акаунт в Туитър, създаден на името на Лари вчера, беше пуснат въпросът: "Познавате ли добър котешки фризьор? Трябва да направя добро впечатление в сряда ..."

Лари беше взет от приют, за да лови мишки на "Даунинг стрийт" през 2011 г. ТогаваДейвид Камерън каза, че котаракът ще е много ценен член на екипа.

Преди това там дълго нямаше официален мишколов, откакто котаракът Хъмфри се пенсионира през 1997 г. Министърът на финансите Алистър Дарлинг доведе за кратко котката си Сибил през 2007 г., но тя не успя да се аклиматизира и се върна в Шотландия.

Срещу Лари известно време живя и Фрея в дома на министъра на финансите ДжорджОзбърн.

Министерството на външните работи също си назначи котарак през април. Задълженията наПалмерстън са да пази Уайтхол от мишки.

#Лари #Даунинг стрийт #Дейвид Камерън #котка #работа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"