Трима загинали след стрелба в съд в американския щат Мичиган

Трима загинали след стрелба в съд в американския щат Мичиган
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пореден опит за насилие срещу полицаи в САЩ. Арестант в Мичиган застреля двама съдия изпълнители и рани други 2-ма души. Затворникът бил отвеждан към съдебна зала в град Сейнт Джоузеф, когато успял за отнеме оръжието на придружаващия го заместник-шериф. Стрелецът е ликвидиран.

Арестант, който бил отвеждан към съдебна зала в град Сейнт Джоузеф в северния американски щат Мичиган, отнел оръжието на служител на реда и застрелял двама съдебни изпълнители преди да бъде убит. Драмата се е разиграла в сградата на съда като има ранени 2-ма - един цивилен гражданин и заместник шериф. Заместник-шерифът е в стабилно състояние, а цивилният гражданин е бил само прострелян в ръката. Самоличността на стрелеца не се разкрива.

Инцидентът е станал, когато арестантът е бил преместван от една килия в друга и е бил придружаван от заместник шериф и един съдия-изпълнител. Стрелбата е настъпила на път за съдебната зала като затворникът е успял да отнеме оръжието на един от полицаите. Разследваме как точно той е успял да отнеме оръжието на служител и да започне да стреля.

Районът около съда е отцепен от полицията. Води се разследване на инцидента. Това е поредната атака срещу служители на реда в САЩ. Протестите в редица градове не стихват след убийствата на двамата чернокожи - Филандо Кастиле в Сейнт Пол, Минесота и на Алтън Стерлинг в Батан Руж, Луизиана. Властите влязоха в спречкване с демонстрантите, които за пореден път се обявиха срещу употребата на насилие от страна на полицията.

Напрежението ескалира до нови нива, след като чернокож американец, бивш военен в Афганистан, откри огън и уби петима полицаи на едно от шествията в Далас на 7-ми юли. Майката на Мика Джонсън разкри, че той се е променил много след опита си в армията и че от екстровертен човек се е превърнал в отшелник. По време на последните протести не се стигна до сериозни инциденти. маршове имаше в Чикаго, Илиноис и в Атланта, Джорджия. Демонстрантите блокираха пътища за кратко, викаха, пяха и издигнаха плакати с искане да спре прекомерната употреба на сила срещу чернокожи.

#насилие #полицаи #САЩ #Мичиган #арестант #оръжие #Шериф #армия #убийство #чернокожи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »