БСП, АБВ и "Движение 21" решават за общ ляв кандидат за президент

БСП, АБВ и "Движение 21" решават за общ ляв кандидат за президент
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП започва днес преговори за общ кандидат за президент с АБВ на Георги Първанов и с "Движение 21" на Татяна Дончева. Разговорите ще са за обединяване около платформата и политическата рамка за явяване на президентските избори и за профила на президента и вицепрезидента, обясниха от "Позитано" 20.

Преговорите започват след като вътрешнопартийно допитване показа, че 52% от социалистите искат обща кандидатура за президент на БСП и АБВ. Лидерът Корнелия Нинова обаче заяви, че това не могат да бъдат Георги Първанов и Ивайло Калфин и изключи лидерите от подбора на кандидатите, като отново обяви, че тя няма да влезе в президентската битка.

От АБВ изразиха позиция, че поставянето на такива или други предварителни условия ще обрече преговорите на провал. Татяна Дончева също призова да няма предварителни условия освен две - "игра за победа и опит да се излезе с най-доброто, което може".

Според социалисти трудно ще се стигне до обща кандидатура с АБВ и "Движение 21". Засега остава форматът "БСП Лява България", в който столетницата се яви на парламентарните избори преди две години. В събота Нинова се срещна с представители на малките партии от тази коалиция, които й дадоха мандат за преговори с АБВ, "Движение 21" и ВМРО за общ кандидат за президент.

#БСП #кандидат за президент #АБВ #Корнелия Нинова #Георги Първанов #Движение 21 #Татяна Дончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »