Още трима обявяват гладна стачка в ОЦК

Още трима обявяват гладна стачка в ОЦК
Атанасов заяви, че ще спре гладната стачка само след изплащането на дължимите заплати на колегите му, както и след изпълнение на всички искания на протестиращите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Още трима металурзи от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали се присъединяват към започналата в понеделник гладна стачка на колегата им Стефан Атанасов.

Атанасов заяви, че ще спре гладната стачка само след изплащането на дължимите заплати на колегите му, както и след изпълнение на всички искания на протестиращите, предаде БГНЕС.

Продължава и протестната подписка в града в подкрепа на металурзите, която ще бъде внесена до дни в Народното събрание.

Инж. Атанасов заяви, че няма да се откаже от намерението си да живее само на вода.

„Аз съм кръгъл сирак от малък, започнал съм работа в завода 19-годишен. Сам съм се издържал, за да завърша минно инженерство и две магистратури. Знаят ли собствениците на завода какво е да живееш сам и гладен?“, запита той.

Областният председател на КНСБ Ваня Караколева заяви в понеделник, че не е успяла да разубеди Атанасов от крайната форма на протеста му.

„Страхувам се, че гладната стачка наистина ще стане масова, трудно ми е да удържам вече хората. Само протестите ни траят трети месец, а заплати не са виждали отдавна“, изрази опасения Караколева.

Подписката, търсеща подкрепата на местната общественост за исканията на металурзите, която стартира в петък, продължава. Близо 5000 души вече са се подписали.

Ако и в петък няма известие за добър изход от кризата в предприятието, 70 работници, продължаващи да поддържат съоръженията, ще напуснат. Така евентуалният нов пуск на производството ще стане рисков, обясниха специалистите.

Те са изготвили декларация с това предупреждение, която смятат да връчат на собственика Валентин Захариев и изпълнителния директор Славея Стоянова.

#Оловно-цинковия комбинат #ОЦК #Кърджали #Народното събрание #металурзи #Ваня Караколева #КНСБ #Стефан Атанасов #гладна стачка #Валентин Захариев #Славея Стоянова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"