Месечната "Гражданска отговорност" щяла да доведе до по-висока събираемост на премиите

Месечната "Гражданска отговорност" щяла да доведе до по-висока събираемост на премиите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Месечната "Гражданска отговорност" за сезонните превозни средства е, на първо място, справедлива мярка - всеки да плаща толкова, колкото ползва, но тя ще доведе и до по-висока събираемост. Това каза пред БНР народният представител от гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров.

"Има възможност на всякакви периоди да се плаща - т.е. да има "Гражданска отговорност" от един месец, от два месеца, от три месеца, от шест месеца и така до една година", обобщи той промените в Кодекса за застраховането.

"Постигнали сме единомислие по темата с колегите от управляващото мнозинство и вярваме, че скоро законодателната ни инициатива ще стане реалност", коментира Мартин Димитров.

Миналата седмица проектопромяната беше внесена в Народното събрание. Тогава вносителите посочиха, че ако предложената от тях промяна не бъде приета, има риск от множество дерегистрации в края и автоматични регистрации в началото на новия сезон на тези превозни средства.

От АБЗ контрираха, че точно промяната ще доведе до постоянна и масова регистрация и дерегистрация при сезонна "Гражданска отговорност". Те напомниха, че голяма част от щетите се случват извън сезона и че повечето мотористи карат без застраховка.

Вносителите на законопроекта цитираха данни на Пътна полиция, според които регистрираните мотоциклети са над 150 000.

 

#Гражданска отговорност #превозни средства #Народно събрание #Мартин Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"