Пострадала при катастрофа се отказа от дело срещу депутат

Пострадала при катастрофа се отказа от дело срещу депутат
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разследването срещу депутата от ГЕРБ Иван Миховски за причинена при катастрофа средна телесна повреда е прекратено. Това съобщиха днес от Софийската градска прокуратура.

Причината - пострадалата е подала писмено заявление за това. По закон реализирането на наказателна отговорност за това престъпление зависи от волята на пострадалия, обясняват от прокуратурата. След заявлението на пострадалата прокуратурата няма как да продължи разследването.

Имунитетът на Миховски бе поискан в началото на февруари. Според прокуратурата на 2 октомври миналата година в Троян по ул. „Васил Левски“ депутатът управлявал личния си автомобил в посока Ловеч и движейки се с несъобразена скорост, блъснал пресичаща пешеходка.

На жената била причинена средна телесна повреда - фрактура на горно и долно рамо на дясно пубисна кост, довело до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца.

Иван Миховски е бил проверен за употреба на алкохол, като дрегерът отчел положителен резултат - 0,48 промила. На депутата е бил съставен aкт.

 

#депутат #ГЕРБ #Иван Миховски #имунитет #Софийска градска прокуратура #фрактура #телесна повреда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »