До 70 процента намаления обявиха гръцките търговци

До 70 процента намаления обявиха гръцките търговци
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Намаления на стоките до шокиращите 70% обявиха търговците в Гърция. Чрез тях те се надяват да увеличат оборотите на магазините си. Заедно с промоциите започнаха и масови проверки на екипи на финансовото министерство, съобщава БНР.

Ако собственик на търговски обект откаже или затрудни проверка, го грози отнемане на лиценз до три месеца. Това става, след като за пръв път се прилага наредбата за временно отнемане на лиценза. И търговецът, и купувачът ще отнесат глоби в случай на неиздадени касови бележки.

За да се избегне рискът чужденците да се подвеждат по нереални намаления, в туристическите райони се извършват масови проверки. Първоначалната цена задължително трябва да бъде обозначена на етикета. Освен нея трябва да е налице процентът на намаление и новата цена.

Намалените стоки са на отделен щанд

Да се обръща особено внимание на стоките на промоция, предупреждават от Агенцията за защита на потребителя, като посочват, че те трябва да се намират на отделен щанд. За нелоялна търговска практика вече са наложени глоби.

Пазете касовия бон

В много хотели вече са пуснати брошури за началото на летните намаления. Те са на английски език и съдържат предупреждение към чужденците относно това за какво трябва да са внимателни при пазаруване, както и съвет да пазят касовите бележки. Всички търговци, които да нарушители закона, са заплашени от отнемане на лиценз и глоби по няколко хиляди евро, предупреждават от финансовото министерство.

 

#намаления #стоки #търговци #Гърция #касов бон #търговски обекти #лиценз #проверка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »