Министрите на изнесено заседание в Плевен

Министрите на изнесено заседание в Плевен
Министрите ще гласуват даването на съгласие за продажбата на имоти на Министерството на отбраната, Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и „Български пощи“ ЕАД. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

За първи път от въвеждането на изнесени заседания правителството ще заседава в град от Северна България.

Това ще бъде четвъртото изнесено заседание след тези в Пловдив, Пазарджик и Кюстендил и ще се състои в Плевен, предаде Дарик радио.

Преди това министрите ще присъстват на церемония по издигането на знамената по повод празника на града и на молебен за здравето на плевенчани, който ще се проведе на пл. „Възраждане“.

Министрите ще гласуват даването на съгласие за продажбата на имоти на  Министерството на отбраната, Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и „Български пощи“ ЕАД.

Началната цена на 18 имота на военното министерството е около 59 млн. лева. Най-голям е имотът в бургаското село Банево – от 1541 декара, с данъчна оценка от 23 млн. лв.

Има имоти и в Сандански, Балчик, Варна, Самоков и Русе. Разпродажбата им се оправдава с отпаднала необходимост.

На железопътната  компания ще се разреши продажбата на три имота около гарата в Димитровград, както и на имот в Дупница. Общата им територия е над 17 декара.

„Български пощи“ ще продадат три имота. Единият от тях е обект в подлеза на НДК, а другите – пощата в русенското село Сандрово и помещения в сграда в троянското село Бели Осъм.

Кабинетът ще гласува и състава на българската официална делегация, която традиционно посещава Рим по време на честванията на 24 май.

Тази година тя ще се води от президента Росен Плевнелиев, а в нея освен представители на Народното събрание, министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на земеделието Мирослав Найденов, представители на културния, образователния и научния елит, ще е и актрисата Елена Петрова.

Официалната българска делегация традиционно ще посети базиликата „Сан Клементе“, където е гробът на св. Кирил, както и ще бъде приета от папа Бенедикт XVI.

След изчерпването на дневния ред министрите ще се срещнат с 11-те кметове от Плевенска област, за да обсъдят темите от регионален характер и сътрудничеството с изпълнителната власт.

#Св. Кирил #Папа Бенедикт XVI #Елена Петрова #министър на земеделието и храните #Мирослав Найденов #министър на регионалното развитие и благоустройството #Лиляна Павлова #президент #Росен Плевнелиев #Рим #НДК #Дупница #Димитровград #Русе #Самоков #Варна #Балчик #Сандански #Банево #Български пощи #Национална компания „Железопътна инфраструктура“ #Министерството на отбраната #Плевен #Кюстендил #Пазарджик #Пловдив #Северна България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници