Полицията в САЩ променя тактиката след инцидента в Далас

Полицията в САЩ променя тактиката след инцидента в Далас
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

След като полицаи застреляха афроамериканци в Луизиана и Минесота, активистки групи призоваха за отмъщение срещу полицаите. Няколко служители на реда бяха нападнати почти веднага. Част от тази серия беше и нападението в Далас, отбелязва АП. 

В момента полицията разследва дали групи като Лигата за защита на афроамериканците или Новата партия на Черните пантери са насочвали активно вълната от нападения срещу полицаи.

"Ще проучим всичко", обеща заместник началникът на полицията в Далас Скот Уолтън.

Нападателят от Далас Мика Джонсън е бил свързан с няколко активистки групи в социалните медии, но не е ясно дали е бил само последовател. Въпросите са същите като тези, които повдигат международните терористични организации като "Ислямска държава".

Съдия Клей Дженкинс от Далас Каунти заяви, че стрелбата в Далас, при която загинаха петима полицаи, вероятно е била използване на удобна възможност. Властите смятат, че Мика Джонсън е тренирал и се е подготвял дълго време, научил е за протеста и е преценил, че там ще има много полицаи, които да защитават протестиращите, посочи съдията.

Полицай от щата Мисури застрелял мъж, който се опитвал да проникне в дома му през прозореца. Двамата спорели за движението "Животът на чернокожите има значение", на което убитият Тайлър Гебхард симпатизирал, съобщил роднина на убития от щата Илинойс. 20-годишният Тайлър Гебхард бил известен на семейството на полицая и неотдавна бил отправил онлайн заплахи срещу тях, съобщава полицията.

37-годишната Шетамия Тайлър, която беше ранена при стрелбата в Далас, след като се хвърлила върху сина си, за да го защити по време на стрелбата на протеста в Далас, заяви че би отишла отново на протест. Жената отишла на протеста заедно с четиримата си синове.

Тайлър добави, че след началото на стрелбата полицаите я защитили, без да мислят за собствената си безопасност. Тя подчерта, че винаги е уважавала хората в униформа и не смята, че всички те са лоши, а най-малкият й син иска да стане полицай. 

#Далас #полиция #разстрел #Минесота #Луизиана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници