Леви радикали в схватка с полицията в Берлин

Леви радикали в схватка с полицията в Берлин
бТВ
A A+ A++ A

Агресия и насилие  съпровождаха снощния "протест срещу насилието" на привържениците на алтернативната лява сцена в Берлин. Газ, бутилки, пиратки срещу полицията - сълзотворен газ срещу демонстрантите, запалени автомобили, изпочупени витрини - така премина протестът. Има пострадали и полицаи, и протестиращи. Точният им брой ще бъде ясен по-късно днес, предаде бТВ.

В снощната демонстрация над 1800 полицаи се опитват да овладеят над 2 хиляди представители на лявата сцена. Най-ожесточени сблъсъците бяха в квартала Фридрихсхайн. Причината - жилищна кооперация, която е обитавана от леви радикали. Собствениците искат сградата да бъде освободена.

Спорът ескалира и от седмици на улицата има засилено полицейско присъствие, всяка нощ в различни части на квартала има запалени автомобили.

Полицията в Германия през последните месеци е прицел на т.нар. леви автономи. Причина за ескалация на напрежението са и все по-честите демонстрации на дяснорадикалните организации като ПЕГИДА, които са съпроводени с многобройно контрапротести на представители на лявата алтернативна сцена.

По време на тези демонстрации, полицаите блокират двете групи, за да не се стигне до преки сблъсъци и самите служители на реда стават прицел на агресията.

#Берлин #протест #агресия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"