14-годишно момче в „Пирогов” след инцидент с велосипед

14-годишно момче в „Пирогов” след инцидент с велосипед
БГНЕС
A A+ A++ A

14-годишно момче е транспортирано тази нощ от болницата в Разлог за „Пирогов” с черепно-мозъчна травма след падане с велосипед, няма опасност за живота му, предаде БГНЕС. Инцидентът станал след обяд вчера в село Краище, община Белица.

Момчето решило да кара велосипеда си върху гондола, която транспортирала специализирана верижна техника, необходима за строителството на мост в селото. Няколко пъти момчето скачало с велосипеда си от гондолата като от трамплин. Докато не паднало на главата си.

С линейка на ФСМП-Якоруда пострадалото дете е транспортирано до МБАЛ-Разлог, където е установена черепно-мозъчна травма, включително фрактури на нос и скула. Поради липсата на неврохирурзи в Благоевград и Разлог, пострадалото дете е транспортирано от екип на ЦСМП-Благоевград до УМБАЛСМ „Пирогов”. Въпреки предварителното твърдение на МБАЛ-Разлог, при пристигането на линейката след полунощ с пострадалото дете и лекарския екип пред „Пирогов” се оказало, че няма уговорка за приемането му.

След близо час чакане пострадалото дете все пак е прието в отделението по неврохирургия, въпреки че нямало места. Нощното разкарване на пациенти и чакането пред болниците в София, след „уговорка” за приемането им натоварва допълнително и без това напрегнатата работа на спешните екипи. Пътуването им от Благоевград до Разлог, а след това и до столицата и обратно до Благоевград трае часове, оголвайки „фронта” на спешната помощ в региона. И което показва, че към тел. 112 трябва да има информационно звено за свободните места в столичните болници, за да не се мотаят спешните екипи от провинцията.

 Тази нощ още един пациент е приет в болницата в Разлог с травма на главата. 22-годишен мъж от с Конарско, община Якоруда е приет м болницата след като е ударен по главата с твърд предмет. Полицията изяснява инцидента.

#„Пирогов” #Разлог #тел. 112

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"