Митов обещал на Ердоган да откаже цигарите

Митов обещал на Ердоган да откаже цигарите
Даниел Митов / БГНЕС
A A+ A++ A

Външният ни министър Даниел Митов е поел ангажимен пред турския президент Реджеп Ердоган, който не е лесно да изпълни. На срещата на НАТО Ердоган атакува външният ни министър да откаже цигарите и той обещал, при това писмено.

Реджеп Ердоган е яростен противник на тютюнопушенето. След среща с унгарския премиер Виктор Орбан президентът тръгнал за заседания на комисията НАТО-Украйна. Той обаче минал край зоната за пушачи, където видял Даниел Митов да пуши, пише турският вестник „Дейли Сабах“.

Въпреки натоварения си график Ердоган спрял и се захванал да убеждава Митов да откаже цигарите. В резултат на намесата му министърът ни написал на цигарената кутия, че обещава да откаже цигарите, а след това Ердоган прибрал кутията - действие, което се е превърнало в нещо като негова запазена марка. Най-вероятно за да му припомни следващия пък документираното обещание, ако Митов не откаже цигарите.

От снимката във „Сабах“ се вижда, че очевидци на сценката са били първите дипломати на Турция и Македония Мевлют Чавушоглу и Никола Попоски.


#Митов #Ердоган #цигари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници