Русия към НАТО: Твърденията, че сме заплаха са абсурдни

Русия към НАТО: Твърденията, че сме заплаха са абсурдни
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че Руската федерация внимателно следи срещата на върха на НАТО и се надява на нея да възтържествува здравият разум, предаде ТАСС.

"Разбира се, опитваме се да търсим и зрънца на рационалност, каквито лесно можем да видим, например, в днешните изказвания на господин (генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг), че е необходимо да бъдат поддържани контактите, че няма никаква непосредствена заплаха от страна на Русия и така нататък", каза той. "Разчитаме здравият разум все пак да възтържествува".

Песков заяви, че Москва наблюдава внимателно срещата на върха и се надява, че здравият разум и политическата воля да се избягва конфронтацията ще възтържествуват". Той изрази съжаление по повод думите на полския министър на отбраната Антони Мачеревич, че е необходимо да бъде разширен военният потенциал на НАТО.

"Русия беше и продължава да е отворена за диалог, заинтересована е от сътрудничество, но само взаимоизгодно и отчитащо взаимните интереси", заяви Песков. Смехотворно е алиансът да говори, че от Русия идва каквато и да било военна заплаха, каза той, цитиран от Ройтерс.

#Русия #НАТО #среща #заплаха #Кремъл #Дмитрий Песков #Йенс Столтенберг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »