Догодина всички гори в страната да бъдат с видеонаблюдение, обещават от аграрното министерство

Догодина всички гори в страната да бъдат с видеонаблюдение, обещават от аграрното министерство
Георги Костов / БГНЕС
A A+ A++ A

Надявам се догодина по това време огромна част от горската територия на страната да е със завършена система за видонаблюдение. Това каза пред журналисти в Брезник заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов, предаде агенция Фокус. „Надявам се догодина ще можем да ви се похвалим със завършена система за видонаблюдение на горската територия на страната. Строим противопожарни кули отделно, което е скъпо занимание, защото всяка кула сама по себе си като строителство е сериозна инвестиция”, обясни Костов.

„Благодарение на отзивчивостта на мобилните оператори сме на път да сключим договор с повечето от тях, при което да използваме техните кули за наблюдение с наши термовизионни камери, които ще засичат пожарите и ще намали необходимостта от инвестиции. Смятам, че това е едни правилен подход за комплексно използване и икономия на средства. Амбицията е следващата година по това време да ви докладваме, че огромната част, да не кажа 100% от територията на страна ни е под видеонаблюдение”, допълни зам.-министърът.

На въпрос колко са кулите в момента зам.-министър Костов обясни: „В Югозападното държавно горско предприятие през изминалата година бяха направени девет и още 5-6 на останалите територии, така че общия брой на кулите в цялата страна е около 18”. „За да се покрие цялата страна вероятно ще ни бъдат необходими над 110 хули. Използвайки кулите на мобилните оператори вероятно ще се ни наложи да строим не повече от 10 – 12 допълнителни кули. Това е ситуацията и е страхотна икономия на средства”, допълни Георги Костов.

#гори #видеонаблюдение #Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"