Началото на делото за рухналата сграда на "Алабин" ще се забави с още три месеца

Началото на делото за рухналата сграда на "Алабин" ще се забави с още три месеца
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският градски съд (СГС) не даде ход на делото за срутилата се сграда на ул. "Алабин" в София, която затрупа и уби две млади жени преди 10 години, съобщи "Правен свят". Причината - бащата на едно от загиналите при инцидента момичета, който е частен обвинител и граждански ищец, не е успял да организира защитата си.

Съдия Величка Маринова отложи делото за октомври. След проточило се разследване пред съда бяха изправени собственикът на сградата Георги Кирчев, който е управител на фирма "Хрисома", инженер Петър Петров, който контролирал ремонта на сградата, Николай Симеонов - управител на "А3-Архитектура и изпълнение" и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо". На заседанието днес стана известно още, че делото срещу Антонов ще протече задочно, тъй като той от години е в чужбина и не е открит.

Обвинителният акт беше внесен през май тази година. Сградата се срути на 19 септември 2006 г. и затрупа в автомобил 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова. През годините по него работиха прокурорите Чавдар Ангелов, Георги Кузманов, Първолета Никова и Милко Момчев.

 

#СГС #Софийски градски съд #сграда #Алабин #разследване #собственик #разследване #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »