30 гроздови зърна бяха продадени на търг за 11 000 долара

30 гроздови зърна бяха продадени на търг за 11 000 долара
БГНЕС
A A+ A++ A

Тридесетина гроздови зърна бяха продадени на търг в Япония за рекордната сума от 1,1 млн. йени или почти 11 000 долара. Въпреки високата цена подобни продажби не са необичайни в Страната на изгряващото слънце, където плодовете се смятат за символ на финансово положение, пише британският в. „Гардиън“.

Гроздовите зърна са разновидност на сорта „Руби роман“ и всяко едно е с приблизителния размер на топче за пинг-понг. Сезонните плодове в Япония обичайно се продават за големи суми от купувачи, търсещи социален престиж или от магазинери, опитващи се да привлекат клиенти.

Късметлията, успял да даде най-висока сума за гроздето, е Такамура Кониши - собственик на магазин от Западна Япония. „Ние ще ги изложим в нашия магазин, преди да предложим на клиентите ни да ги пробват“, заяви той след търга.

Един от най-скъпо продаваните плодове в Япония традиционно е пъпешът. Той е символ на статус в обществото, като често пъти се използва като скъп подарък. Миналата година двойка пъпеши бяха продадени за сумата от 1,5 млн. йени (15 000 долара).

#търг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници