Меркел: Сигурност в Европа може да има само заедно с Русия

Меркел: Сигурност в Европа може да има само заедно с Русия
БГНЕС
A A+ A++ A

Сигурността в Европа в дългосрочна перспектива може да бъде осигурена само съвместно с Русия. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на изказване пред Бундестага по повод срещата на върха на НАТО във Варшава.

„Ние смятаме, че сигурността в Европа в дългосрочна перспектива може да се осигури само съвместно с Русия, но не и въпреки нея“, заяви Меркел. Тя също така добави, че е необходимо да се заложи на продължаването на диалога с Москва. Меркел също така заяви, че мерките на НАТО в Източна Европа имат отбранителен характер и в своите действия алиансът се води от Основополагащия договор за отношенията, сътрудничеството и сигурността между двете страни.

„Ние се водим по Основополагащия договор Русия – НАТО. Ние и за напред ще защитаваме запазването му като основа за изграждането на отношенията с Русия“, посочи още тя. Въпреки това канцлерът заяви още, че действията на Москва в Украйна са предизвикали загуба на доверие у Запада. „Ако чрез думи и дела валидността на закона и неприкосновеността на границите са поставени под въпрос, то тогава разбира се, че доверието е загубено“, допълни тя.

#Меркел #сигурност #Европа #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"