Прокуратурата протестира срещу отказа за увеличаване на наказанието на Сидеров

Прокуратурата протестира срещу отказа за увеличаване на наказанието на Сидеров
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата внесе протест срещу определението на градските магистрати, с което се отказва увеличаване на наказанието на народния представител от „Атака” Волен Сидеров. Протестът на Софийски апелативен съд (САС) се отнася до определението в частта му, в която се отказва да бъде увеличен размера на определеното по отношение на Волен Сидеров общо най-тежко наказание с до една втора.

В него се настоява да се измени определението на САС, като определеното общо най-тежко наказание пробация за срок от 2 години да бъде увеличено на 3 години пробация със следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично за срок до 3 г.; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 3 г.; поправителен труд, който следва да се изпълнява по месторабота на осъдения (Народно събрание на РБ) и да включва удръжки върху трудовото му възнаграждение от 25 на сто в полза на държавата за срок от 2 години.

Увеличаването на общото най-тежко наказание по реда на чл. 24 от НК може да бъде извършено само от съда и е недопустимо да се договаря от прокуратурата в споразумение, заявиха от държавното обвинение.

Софийски градски съд обедини в една 5-те присъди на Волен Сидеров и реши да го накаже с орязване на депутатската му заплата. Така през следващите 2 години Сидеров ще се прощава с 25% от заплатата си всеки месец.

Сидеров на пет пъти се споразумя с прокуратурата като призна вината си. Лидерът на "Атака" се призна за виновен за нахлуването му в НАТФИЗ, както и за скандалите на столичната улица "Раковски", пред парламента и в Батак през 2011 година. Той беше осъден за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай за инцидента на летище Варна.
Сидеров ще се прощава с 25% от заплатата си всеки месец.

#Софийски апелативен съд #САС #Волен Сидеров #присъда #прокуратура #пробация #трудово възнаграждание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »