В ОЦК Кърджали започна гладна стачка

В ОЦК Кърджали започна гладна стачка
Инж. Атанасов заяви, че няма да се откаже от намерението си да живее само на вода. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Технологът от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали Стефан Атанасов започна в понеделник безсрочен гладен протест.

Технологът обяви, че ще прекрати протеста си само след изплащането на дължимите заплати на колегите му, както и след изпълнение на всички искания на протестиращите, предаде БГНЕС.

Инж. Атанасов заяви, че няма да се откаже от намерението си да живее само на вода.

"Аз съм кръгъл сирак от малък, започнал съм работа в завода 19-годишен. Сам съм се издържал, за да завърша минно инженерство и две магистратури. Знаят ли собствениците на завода какво е да живееш сам и гладен?", запита той.

Областният председател на КНСБ Ваня Караколева заяви, че не е успяла да разубеди Атанасов от крайната форма на протеста му.

Нещо повече, утре към него ще се присъединят още трима ключови специалисти, за което днес са направили твърдата си заявка.

"Страхувам се, че гладната стачка наистина ще стане масова, трудно ми е да удържам вече хората. Само протестите ни траят трети месец, а заплати не са виждали отдавна," изрази опасения Караколева.

Подписката, търсеща подкрепата на местната общественост за исканията на металурзите, която стартира в петък, продължава.

Близо 5 000 души вече са се подписали. Ако и в петък няма известие за добър изход от кризата в предприятието, 70 работници, продължаващи да поддържат съоръженията, ще напуснат.

Така евентуалният нов пуск на производството ще стане рисков, обясниха специалистите. Те са изготвили декларация с това предупреждение, която смятат да връчат на собственика Валентин Захариев и изпълнителния директор Славея Стоянова.

По-рано в понеделник от КНСБ съобщиха, че във вторник, 15 май, още 3-ма работници от комбината са заявили, че се присъединяват към гладуващия си колега.

#Оловно-цинковия комбинат #ОЦК #Кърджали #гладна стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници