Франция: ТПТИ няма да бъде подписано до края на 2016 г.

Франция: ТПТИ няма да бъде подписано до края на 2016 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Споразумението за създаване на Трансантлатическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) няма да бъде подписано през 2016 г., предава ТАСС. Това е заявил в четвъртък държавният секретар по европейски работи в правителството на Франция Арлем Дезир, по време на интервю в ефира на радиостанция France-Info.

„Днес условията за сключване на договора не са налице, и мога да потвърдя, че отчитайки настоящата ситуация при преговорите, няма да са налице до края на годината. В частност, Франция оценява като абсолютно незначителни по мащаб направените от страна на САЩ предложения относно обезпечаването на достъпа до техния вътрешен пазар. Подобни предложения не носят никакви ползи за европейската икономика“, смята той.

По думите на Дезир, за Франция съществуват червени линии, които задължително трябва да бъдат отчетени.

„Това са „червени линии“, които не могат да бъдат нарушени и засягат нейното селско стопанство, признаването на сертификатите за произхода на нейните продукти. Също така недопустимостта на нарушаване на санитарните норми. Тоест отмяна на забраната на доставки на говеждо месо, отглеждано чрез хормони, или пилешко, обработвано с хлор. Освен това Франция счита за необходимо да защитава своята културна самобитност и дейността на нейните държавни компании“, заяви държавният секретар по европейските работи.

#Франция #споразумение #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"