Обявиха дневния ред за срещата НАТО-Русия

Обявиха дневния ред за срещата НАТО-Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Съвета Русия-НАТО ще проведе среща в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел на 13 юли. Главна тема ще бъде изострянето на напрежението в Източна Украйна, пише Postimees.

„Срещата на съвета Русия-НАТО ще бъде проведена на равнище посланици скоро след края на срещата на НАТО във Варшава“, се отбелязва в заявление, разпространено от името на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Среща в такъв формат ще се проведе за втори път от 2014 г. насам – тогава Алианса прекъсна отношенията с Русия, след присъединяването на Крим, което на Запад бе счетено за анексия. По време на срещата ще бъде обсъдена кризата „вътре и около Украйна“ и необходимостта от пълно изпълнение на Минските споразумения.

„Ние също така ще разгледаме военната активност, концентрирайки се прозрачността и ограничаването на рисковете, а също така ситуацията в Афганистан“, гласи заявлението.

Срещата на НАТО във Варшава ще се проведе на 8 и 9 юли. Очаква се да бъдат приети ключови решения по укрепването на източния флаг на Алианса. По-рано Столтенберг съобщи, че организацията се кани да разгърне четири многонационални батальона в Естония, Литва, Латвия и Полша.

#НАТО #Русия #дневен ред #среща #рискове #Минск #споразумения #Йенс Столтенберг #Запад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"