Президентът на Израел пристига на посещение в България

Президентът на Израел пристига на посещение в България
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Израел Реувен Ривлин ще бъде днес на държавно посещение в България по покана на президента Росен Плевнелиев. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Развитието на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество, енергийната диверсификация, ситуацията на сигурност в Европа и в Близкия Изток и миграционната криза се очаква да бъдат във фокуса на разговора на двамата президенти.
Президентът Ривлин ще бъде посрещнат с официална церемония на пл. "Св. Александър Невски". Той ще положи цветя на Паметника на Незнайния воин.

Плевнелиев и Ривлин ще имат среща "на четири очи" на "Дондуков" 2, след което ще се състоят пленарните разговори на официалните делегации и съвместната пресконференция на държавните глави.

По-късно Росен Плевнелиев и Реувен Ривлин ще открият в София Паметник на спасението, посветен на българската еврейска общност, спасена в годините на Втората световна война.
В рамките на визитата си у нас президентът Ривлин ще се срещне с председателя на парламента Цецка Цачева и с премиера Бойко Борисов.

#Израел #България #посещение #Невски #Реувен Ривлин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"