Борисов: Не ми се хилете така!

Борисов: Не ми се хилете така!
„И моля да не се хилите така, защото от вашите проекти не ми е до смях“, така Борисов се обърна към бившия транспортен министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов определи проектите на бившия транспортен министър Петър Мутафчиев като „провалени“ и го помоли „да не се хили“.

„Да, трябваше да довършим Цанков камък, магистрала „Люлин“ и Дунав мост-2, които бяха абсолютно провалени проекти, изсипахме един кош пари там допълнително“, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на редовния парламентарен контрол, цитиран от БГНЕС.

Отказвайки да влиза в диалог с бившия министър, премиерът заяви, че заварените от него инвестиции в енергетиката са такива, че са заровили държавата – и тецовете, и „Белене“ и ВИЕ. Според него 360 млн. лв. са дадени за вятър.

„Имате ли нужда от такава инвестиция? Имате ли нужда народът да плаща от електромера?“, запита премиерът от парламентарната трибуна.

„И моля да не се хилите така, защото от вашите проекти не ми е до смях, защото и 300 милиона трябва да приготвя за мотрисите“, допълни Бойко Борисов.

„Хората разбраха, че трябва да се направят рестриктивни действия. За радост в енергийния пръстен България има много голяма независимост – с повече пари за водна енергия да дава дългосрочно работни места. Ние може да използваме реките, язовирите, които имаме“, допълни още министър-председателят. „Ако съумеем да убедим хората да инвестират в енергийна ефективност, ще спестим ток поне за два реактора“, посочи премиерът.

Премиерът отговори и на въпрос на народния представител Яне Янев за цялостната политика на правителството за стратегическите приоритети на изпълнителната власт.

#България #инвестиции #енергетика #парламентарен контрол #проекти #транспорт #Петър Мутафчиев #премиер #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »