Студен душ за руските туристи в Турция

Студен душ за руските туристи в Турция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Затоплянето на руско-турските отношения и вдигането на туристическото ембарго от президента Владимир Путин стимулира хиляди туристи от Русия да стегнат куфарите за почивка, но поскъпването на самолетните билети ги поля с леден душ.

Новината съобщи Асоциацията на туроператорите в Русия /АТОР/ в сайта си, цитирана днес широко и в турските медии, и възприета от хотелиерите в Турция с тревога.

АТОР се позовава на доклад на агенция Авиакасса, според който веднага след отпадането на забраната за закупуване на курортни пакети за Турция интересът на руските туристи се е покачил рязко, но успоредно с това са скочили и цените на самолетните билети.

Според РИА Новости в последните дни на юни компанията „Pegasus Airlines“ е продавала еднопосочния билет до Анталия за 7 500 рубли (205 лв), но от 1 август ще увеличи цената му до 9 800 рубли (268 лв.), така поскъпването е в размер на над 30%.

Азербайджанските авиолинии също са обявили намерение да вдигнат цената през август с 26, 4% и един билет ще струва 13 500 рубли. Директен полет с „Аерофлот“ до Анталия ще струва 21 400 рубли, а с турските авиолинии – 48 000 рубли.
Средно с 25% поскъпва и билетът от Санкт Петербург до Анталия, но от 1 август „Аерофлот“ ще продава с 37, 9% по-висока цена, така еднопосочният билет ще удари сумата от 17 500 рубли.



#руско-турските отношения #руснаци #туристи #самолетни билети #туроператори #курорт #пакети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »