Военните разпродават редица атрактивни имоти

Военните разпродават редица атрактивни имоти
Военното министерство ще се опита да продаде и имоти в Балчик, в местността Аязмо, в Плевен, Чирпан, Русе, Враца и др. Снимка: dnevnik.bg
A A+ A++ A

Голям брой атрактивни имоти за по няколко десетки милиона лева ще обяви за продан военното министерство.

Правителството ще даде съгласието си за продажбата на общо 18 армейски имота с отпаднала необходимост според „Медиапул“, която посочва, че само един от имотите, в бургаското село Банево, е с данъчна оценка от над 23 млн. лева. Става дума за имот от над 1.5 млн. кв.м с девет сгради.

Друг от имотите с приблизително същата площ, но в местността Вълков камък около Сандански, е с данъчна оценка от над 7.2 млн. лева.

Военното министерство ще се опита да продаде и имоти в Балчик, в местността Аязмо, в Плевен, Чирпан, Русе, Враца и др.

Имотите ще бъдат продадени на търг. Първоначалната цена ще бъде определена, като данъчните оценки на предлаганите имоти се завишат с 10 на сто.

Преди повече от две години военният министър Аню Ангелов заяви намеренията си до края на 2012 година МО да се освободи от всички армейски имоти с отпаднала необходимост, които към тогавашния момент бяха 858.

Сега по официални данни на МО ненужните имоти са 976, а броят на магазините и подблоковите пространства е 163.

През цялата 2011 година са проведени общо 194 тръжни процедури, при които са продадени 26 имота на обща стойност 7.4 млн. лева. От МО обясниха липсата на интерес към имотите с кризата на пазара.

#МО #Министерство на отбраната #имоти #Аню Ангелов #министър на отбраната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »