Московски: Очакваме ЕК да разреши 600 млн. лева помощ за БДЖ

Московски: Очакваме ЕК да разреши 600 млн. лева помощ за БДЖ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До края на септември се очаква Еврокомисията да разреши на България държавна помощ за БДЖ в размер на 600 милиона лева. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски. 

Парите ще дойдат от концесията на Летище София, процедурата за която е в ход. момента. 400 милиона лева отиват за погасяване на дълговете на железниците, а с другите 200 ще бъдат закупени 15 нови мотриси за междуградско пътуване на дълги разстояния, които ще се движат по ремонтираната линия София-Бургас.

По повод недоволството на синдикатите и протеста им срещу концесията на столичното летище, Московски обясни, че не разбира действията им, тъй като нито едно условие от Колективния трудов договор не е нарушено.

Затова, че протестират срещу решение на Министерския съвет, политическо решение, за отдаване на концесия, ми се струва странно. Бих попитал чии интереси защитават, тъй като ако им се нарушават правата като работещи на Летище София, мога да приема такъв протест, но на тях не им е нарушен нито един член от колективният трудов договор, който е между летището и синдикатите, и до там са техните функции и искания. Иначе просто така да протестират срещу едно политическо решение, изглежда странна тази работа, но щом така преценяват, няма проблем.

#Еврокомисия #септември #БДЖ #държавна помощ #концесия #летище "София" #синдикат #колективен трудов договор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"