Тече разследване срещу бившия шеф на АЕЦ "Козлодуй", той отрича за офшорката

Тече разследване срещу бившия шеф на АЕЦ "Козлодуй", той отрича за офшорката
Димитър Ангелов /вдясно/ е смененият шеф на АЕЦ "Козлодуй". / БГНЕС
A A+ A++ A

Тече разследване по данните за корупционни сделки и офшорна собственост на сменения преди дни шеф на АЕЦ „Козлодуй” Димитър Ангелов. Това съобщи днес премиерът Бойко Борисов, цитиран от бТВ.

Документи за противозаконни практики в АЕЦ разпространи независимия депутат Георги Кадиев. Той посочи, че преди месец и половина е предоставил на премиера данни за потенциални корупционни сделки и за офшорка на Сейшелите на изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй". Кадиев беше категоричен, че явно става дума за политически чадър над Ангелов, тъй като официалната причина за изваждането му от управлението на компанията е изтичане на мандата.

Борисов подчерта, че още в деня на подаването на сигнала службите са започнали работа по случая и при доказване на вина ще бъде потърсена и съдебна отговорност.

Междувременно Ангелов разпространи позиция, с която отрича всякакви обвинения. По думите му той "не разполага нито в момента, нито е разполагал в миналото с фирма било то в България или в чужбина." Според него обвиненията за корупционни практики в централата също не отговарят на истината.

#Димитър Ангелов #АЕЦ „Козлодуй" #Борисов #Кадиев #офшорна фирма #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »