За миналата година на територията на България са задържани 7 хил. мигранти

За миналата година на територията на България са задържани 7 хил. мигранти
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За миналата година на територията на България са задържани 7 хил. мигранти и над 400 трафиканти. Това обяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна за подписаното с Турция споразумение за реадмисия, което не се спазва. Той уточни, че днес е получил справката.

"Натискът на мигранти е голям. Вчера в Поморие е задържана група от 20 души от Афганистан, заедно с каналджиите", добави Борисов и успокои, че след проведени разговори "на ниво министри, на ниво Европейски съвет, нямаме причини за безпокойство", нещата са се успокоили.

Борисов обяви още, че до този момент в Бургаска област туристите са с 18% повече от миналата година, "а тепърва започват юли, август". "Има една българска поговорка - "Няма угодия в нищо". Ако държавата не ползва репресивните си функции, пита се къде е държавата, в обратния случай, пак същото", каза Борисов в отговор на питане на Костадин Марков от Рeформаторския блок дали ще разпореди проверките на МВР около престрелката в Слънчев бряг да се извършват по-дискрeтно, за да се спаси туристическия сезон.

"За юни месец миналата година приходите са били 800 млн. лв. към днешна дата за юни са с 200 млн. лв. повече - 1 млрд. лв. С една дума, тревогата ви, че ще се провали туризмът или сезонът - за 15 дена разликата е 200 млн. лв. плюс от бюджета", заяви премиерът. По думите му от 30% направени проверки досега през НАП и всички останали служби, са събрани 1 млн. лв.

Питейните заведения, нощни клубове, кафенета и паркинги на територията на Слънчев бряг масово не отчитат оборотите си, показват данните от проверките на НАП, които започнаха след като в курорта имаше престрелка, при която загина един човек, а двама, сред които и занимаващият се с наркоразпространение Димитър Желязков-Очите, бяха ранени.

"Трябва да кажа, че координационните центрове, които от вчера и оня ден и на Северното Черноморие функционират има и анализатори, които всички данни, които постъпват от фискалните апарати в данъчните ги обобщават и следим именно повишените приходи", каза премиерът.

#мигранти #трафиканти #Бойко Борисов #каналджии #Турция #справка #споразумение #реадмисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"