Жълт код за бурен вятър утре в голяма част на страната

Жълт код за бурен вятър утре в голяма част на страната
бТВ
A A+ A++ A

За утре, четвъртък, е обявен жълт код за силен вятър за голяма част от страната, включително София град и София област, предаде бТВ. Очакват се пориви със скорост около 70 км/ч.

В следобедните часове днес над по-голямата част от страната  ще бъде предимно слънчево. Над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и пригърми. Максималните температури – от 27° до 33°, предава бТВ.

През следващото денонощие, с усилване на вятъра, през страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта на отделни места в Западна, а утре - в Източна и планините на Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. В отделни райони и ще пригърми.

През деня вятърът от северозапад, в Източна България от север-североизток, ще се усили – ще бъде умерен, временно силен. Дневните температури ще се понижат слабо и максималните ще бъдат между 25° и 31°.

В петък вятърът ще отслабне. Ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските райони - с купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.

В събота вятърът отново ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. В неделя ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще отслабне.

#код жълто #силен вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници