Над 800 000 лева повече за община Пазарджик след проверки и глоби

Над 800 000 лева повече за община Пазарджик след проверки и глоби
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Близо 833 000 лева повече са събраните от жители на община Пазарджик налози за автомобили, сочи справка на "Местни данъци и такси". 

Сравнителният анализ на изпълнението на приходите по това перо показва, че към 30 юни т.г. са постъпили 2 380 489 лева, т.е. с 832 894 лева повече в сравнение със същия период на 2015 г. (изпълнението към 31 юни 2015 г. е 1 547 795 лева).  

Чувствителният фискален ефект е резултат от подетата през пролетта акция за изсветляване на реалните задължения на собствениците на превозни средства, отчита кметът Тодор Попов. Над половин милион от допълнителните постъпления са събрани принудително.

В началото на март от общинската администрация обявиха, че са засечени над 60 данъчни измами, за които бе сезирана и прокуратурата.

Експерти разкриха три основни схеми. Едната е с представяне на неистински квитанции за платен данък върху возилото, както и фалшиви договори за покупко-продажба с цел закриване на партидата за съответния лек автомобил. Така се отчисляват задълженията за съответната кола и се преустановява данъчното й облагане. 

Друг прийом е показването на фалшив талон при декларирането на превозни средства с променена мощност.

Всички изброени хитрини са разкрити благодарение на единна електронна система, с която работят и общинските данъчни служители, и КАТ. Кметът се зарече и занапред колегите му да са безкомпромисни към подобни опити за скриване на задължения.

#Пазарджик #проверки #глоби #данъци #такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"