ЕК придвижи споразумението за свободна търговия с Канада

ЕК придвижи споразумението за свободна търговия с Канада
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия официално предложи на Съвета на ЕС подписването и сключването на споразумение за свободна търговия между ЕС и Канада, известно като Всеобхватно икономическо и търговско споразумение (ВИТС).

Споразумението ще е от полза за хората и малките и големите предприятия в цяла Европа веднага щом влезе в сила. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви: „Търговското споразумение между ЕС и Канада е нашето най-добро и най-напредничаво търговско споразумение и бих искал то да влезе в сила възможно най-скоро. Споразумението предоставя нови възможности на европейските предприятия, като същевременно популяризира нашите високи стандарти в полза на нашите граждани. Разгледах правните доводи и изслушах държавните и правителствените ръководители и националните парламенти. Сега е време за действие. От това зависи доверието в търговската политика на Европа“.

ВИТС съдържа строги правила за защита на трудовите права и околната среда. И двете страни са поели ангажимент да не подкопават високите стандарти на ЕС поради търговски интереси, а вместо това да работят заедно, за да насърчават другите в целия свят, особено развиващите се страни, да подобряват своите стандарти.


#ЕС #Канада #търговия #споразумение #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »